Bli en del av vårt engagerade team som Familjehemskonsulent

Jobba hos oss

Vi letar just nu efter en engagerad Familjehemskonsulent att bli en viktig del av vår verksamhet. I denna spännande roll kommer du att delta i socialt arbete med en rad olika funktioner. Du kommer agera som en central figur som knyter samman vuxna, placerade barn/ungdomar, socialtjänst, skola och vårdnadshavare.

Som Familjehemskonsulent kommer du att vara delaktig i socialtjänstmöten, genomföra hembesök, erbjuda handledning till jourhem och familjehem, både när de tar emot barn och unga för kortare och mer långvariga perioder. Ditt arbete kommer även att involvera journalföring för att säkerställa en noggrann dokumentation av processen.

I ditt uppdrag kommer du behöva vara tillgänglig för alla ärenden, vara lyhörd och ödmjuk i alla situationer. Ditt arbete kommer att göra en betydelsefull insats i människors liv, vilket ger en ovärderlig dimension åt ditt arbete.

Arbetet kommer att variera mellan fältarbete och kontinuerlig dokumentation, inklusive månadsrapporter, för att säkerställa en positiv utveckling för de barn och ungdomar som är i fokus. Din förmåga att följa Socialtjänstlagen och dess riktlinjer för vårdplaner kommer vara avgörande för att utföra uppdraget på bästa sätt för de placerade barnen och ungdomarna.

I uppdraget ställs det även krav på att rekrytera och utreda jour och familjehem för Steg 1s räkning. Genom detta arbete bidrar du till att säkerställa placeringar av barn och ungdomar i behov av omsorg.

Vi söker främst kandidater med akademisk utbildning inom det sociala området, såsom socionomer, beteendevetare, sociologer och socialpedagoger. Om du känner att du uppfyller dessa spännande kriterier och besitter en stark social integritet, kan du vara precis den person vi letar efter.

I Steg 1s familjehemsverksamhet blir du en del av en dynamisk och energisk arbetsgrupp med hög kompetens. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av att vara en del av vårt team. 

Vi ser fram emot din ansökan!